A bojler szivárgása nem játék

Sok olyan kisebb meghibásodás létezik a vizes blokkban, ami nem tűnik nagy problémának, mégis ajánlott komolyan venni. Ilyen eset az is, amikor a bojler tartálya szivárog valahol.

Legtöbbször ennek a korrodálódás az oka, amit a vízkő el nem távolítása erősen meggyorsíthat. A bojlert, legyen szó akármilyen márkáról és megbízható minőségről, időnként érdemes alávetni egy-egy karbantartási felülvizsgálatnak. Ily módon sokféle, a berendezésben okozott kár megelőzhető, és ezáltal több évvel is meghosszabbodik a berendezés élettartama.

Amikor a vízkő lerakódik a vízmelegítő belsejében, akkor elsősorban az alkatrészeket teszi tönkre, például a tömítéseket, ezért ilyenkor a meggyengült részeknél csöpögni kezd a víz.

Másodsorban a készülék hatásfoka is lecsökken, hiszen az idegen anyag miatt nem képes olyan mértékben és olyan sebességgel felfűteni a vizet, ezért szinte állandóan fogyasztja az áramot. Tehát elmondható, hogy valóban megéri törődni a bojler apróbb problémáival is, mégpedig már a kezdeti fázisában.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:  ,