A gluténmentes csicseriborsó liszt jelentősége

A liszt nélkülözhetetlen alapanyaga számos ételnek, így egyetlen konyhából sem hiányozhat, de sokan érzékenyek a hagyományos gabonalisztekben jelenlevő gluténra. Számukra is van megoldás!

A csicseriborsó liszt kiválthatja a hagyományos liszteket, hiszen használható levesek sűrítésére, sütemények készítésére és panírozásra is. Nem tartalmaz glutént, így nem vált ki allergiás reakciókat sem az arra érzékenyekből. Egészségügyi szempontból is nagyon fontos a csicseriborsó liszt fogyasztása.

Fehérjékben és rostokban gazdag, így serkenti az emésztést, valamint a bélfalakat is megtisztítja a lerakódott salakanyagoktól, ráadásul a tápanyagok felszívódását is hatékonyabbá teszi. Vitamin és ásványi anyag tartalma szintén jelentős. talán a legjelentősebb hatása, hogy serkenti a koleszterin kiürülését a vérből.

Ezáltal a csicseriborsó liszt védi a szívet és az érrendszert. Igen fontos alapanyaga a népszerű arab ételnek, a humusznak. Persze számos más finom és egészséges étel készíthető belőle, ezáltal változatossá tehetjük az étrendünket.