Melyek a pajzsmirigy betegség jelei?

Tudjuk, hogy az ásványi anyagokban és vitaminokban szegény étrend nagyon sok bajt okozhat a szervezetben. A jódhiányos étrend következtében pajzsmirigy betegség alakul ki. Többnyire a nőknél alakul ki a terhesség által, amikor a szervezetnek nagyobb szüksége van a jódra. A pajzsmirigy betegség sokáig lappanghat minden tünet nélkül.

A leggyakoribb pajzsmirigy betegség a megnagyobbodás, ami a kevés jódfogyasztásnak tudható. Ilyenkor a pajzsmirigy észleli a hiányt, és ezért megnő, hogy elő tudja állítani a szervezetnek szükséges jódmennyiséget. Ennek következtében a nyak körül nyomó, fojtogató érzés jelentkezhet. Ha nem kezelik, akkor pajzsmirigy alul-, illetve túlműködés léphet fel.

A pajzsmirigy betegség jelei lehetnek a fáradékonyság, gyengeség, a testsúlyarány felborulása, hangulati változások, depresszió, magas koleszterin, menstruációs, illetve meddőségi problémák, hajhullás, bőrszárazság, izom- és ízületi fájdalmak. Ha örökletességről van szó, akkor jobb a mihamarabbi kivizsgálás még a panaszok beállta előtt!

Print Friendly, PDF & Email