A férfi és női divat színei

A világ különböző részein más más stílusú ruhákat hordanak az emberek, de a mai globalizált világban azért vannak közös trendek. Ezeket főleg a nagy divatházak diktálják, akik a szezonális kollekciókkal mindig hoznak valami újat a régiek mellé. Természetesen ezt a tömeggyártás is követi, hiszen enélkül az egész nem érdekes.

Igaz, hogy ezek a divatirányzatok elég széles körben mozognak, hiszen inkább formák, anyagok, színek határozzák meg. Sajnos a ruhák tömegtermelésében egyre kevesebb a természetes anyag, ami bizonyosan olcsóbbá teszi a készruhákat, és bizonyosan nem hat jól az ember egészségére, hiszen a bőr a legnagyobb légző felülete testünknek amin keresztül a nap huszonnégy órájában, optimális esetben harminchat fokon lélegzi be a kipárolgó műanyagot.  Az aktuális férfi és női divatot részben az új szín lehetőségek is meghatározzák, hiszen ha megfigyeljük időről időre az új kollekciók színeit, láthatjuk, hogy egyre több szín jelenik meg a ruhákban.

A színek egyre élénkebbek és egyre több árnyalatban jelennek meg. Ezt összehasonlítva mondjuk a húsz évvel ezelőtti színekkel, nem beszélve a szocialista világból jól ismert szürke és barna néhány árnyalatával a különbség szembetűnő. Sajnos a színek többsége szintetikus alapú és nagyon kevés a természetes növényi kivonatból készült szín. Erre nagyon oda kéne figyelni  vásárláskor, különösen azoknak, akik bőre érzékeny. Sajnos ez azért nehéz, mert a gyártókat nem kötelezik a színek alapanyagának feltüntetésére.  A színek veszélyeit az is bizonyítja, hogy gyerekjátékokat a színanyaguk miatt nyilvánítottak veszélyessé.

Címkék:  ,