A finomítatlan shea vaj felhasználásának a területei

Az afrikai karitéfa az egyik leghatékonyabb természetes hidratálót biztosítja számunkra. Ugyanis a terméséből kinyert finomítatlan shea vaj összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő zsírrétegre, így könnyedén beépül és hamar látványos eredményt képes elérni.

Használható testápolóként, arcra és ajkakra egyaránt. Képes enyhíteni az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit, illetve gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pattanásokra, irritációkra is alkalmazható.

A finomítatlan shea vaj semmilyen vegyszert nem tartalmaz, így a legérzékenyebb bőrűek is bátran igénybe vehetik, sőt, kisgyermekek, babák bőre szintén ápolható vele. Vállalkozó kedvűek készíthetnek belőle különféle kozmetikumokat, szappanokat és hajbalzsamot.

A www.okopolc.hu weboldalon recepteket is lehet találni, így csak a szükséges hozzávalókat kell beszerezni és már neki lehet látni a házi, 100% természetes készítmények előállításának. Amennyiben pedig elégedett az eredménnyel, a finomítatlan shea vaj hozzáadásával készült kozmetikumokkal a családtagokat, barátokat is meglepheti.