A hair transplant sikertörténete

Hosszú évtizedeken keresztül az alopeciát szinte mindenki gyógyíthatatlan betegségnek tartotta. De 1960-ban New York-ban egy Norman Orentreich nevű kozmetikai sebész megfogalmazta a donor dominancia fogalmát, ami a kopaszság elleni küzdelem alapelve lett.

Orentreich bebizonyította, hogy a hair transplant sebészeti beavatkozás során a fej egyes részeiről átültetett hajszálak magas genetikai és a negatív hormonális hatásokkal szembeni ellenállással rendelkeznek.

Amikor a haj átültetésre kerül egy befogadó zónába, nem veszíti el az élettani tulajdonságait, hanem túlél és életben marad. Később, a 90-es évek végén, ezt a hair trasnplant alapkoncepciót egy másik fontos felfedezés egészítette ki. Kiderült, hogy a graftok időigényes eltávolítási eljárásával együtt lehetőség van a follikuláris csoportok kivonására a donor zónákból.

A follikuláris csoportok természetes hajszál csoportok, amelyek mindegyike 1-5 hajhagymát tartalmaz. Ezek a csoportok váltak a modern hair transplant eljárások alapköveivé, amit a mai napig sikerrel alkalmaznak.