A lábbal hajtható bicikli élménnyé teszi a tanulást

lábbal hajtható bicikli

Manapság már nem a tricikli jelenti az egyetlen alternatívát a legkisebbeknek, ha ők is bicajoznának vagy a szülők szeretnék, hogy a gyermekeik minél hamarabb belekóstolhatnának ebbe a mozgásformába. Egy könnyű lábbal hajtható bicikli révén már másfél éves korban is el lehet kezdeni az alapok elsajátítását.

Az, hogy nem kell közben pedálozni is, nagyban megkönnyíti a kicsik dolgát, mert így csak arra kell figyeljenek, hogy megtartsák a járgányt és fogják a kormányt. A talpuk végig lent lehet a földön, így a lábbal hajtható bicikli nem kelt bennük félelemet. Sőt, ez a kialakítás olyan biztonságérzetet ad, hogy alig pár alkalom után már nemcsak lépkednek, hanem valósággal futnak és a lábaikat felemelve csak úgy suhannak előre.

Tehát a lábbal hajtható bicikli nagyon jól meg tudja alapozni a bicajozási készségeket, így a későbbiekben, amikor már a hagyományos bicajozás tudományát kellene megtanulni, a lurkók játszi könnyedséggel veszik az akadályt. Vagyis érdemes megadni nekik ezt a segítséget, különösen, hogy így már egészen kiskorban élvezhetik a kerékpározás páratlan élményét.