DPF tisztítás idekattintva elérhető

DPF tisztítás

A részecskeszűrő tisztítást ajánlott elvégezni 5 évente vagy 100.000 km után, ezzel pedig a legtöbben tisztában vannak. Magas azon emberek száma, akik a DPF tisztítás helyett, inkább a csere mellett döntenek, ami egy jóval költségesebb dolog, azonban nem feltétlenül szükséges.

Cserére csak akkor van feltétlenül szükség, ha az egység meghibásodik és fizikai sérülés is látható rajta, minden más esetben elég egy alapos takarítás. Azon túl, hogy egy jóval költséghatékonyabb eljárásról van szó, ráadásul időben is jobban jár az ember. A legtöbb esetben ugyanis a DPF tisztítás nem több fél napnál. Ez persze sok mindentől függ, mint például a szerelők terheltsége és a jármű típusa, mivel egy busz esetén nyilvánvalóan kicsivel több idő, mint mondjuk egy kisebb személyautó szerelésekor.

A DPF tisztítás után ismételten ellenőrzik a beállításokat és elviszik a járműt egy gyors próbakörre is, hogy meggyőződjenek róla, minden rendben van. Érdemes elmenteni a honlapot a kedvencek közé és amennyiben szükséges, máris időpontot kérni.

Címkék: