Ezekre figyeljen csiszolórács használatánál

csiszolórács

A gipszkartonozás nem egy könnyű feladat. Csakis a megfelelő szerszámokkal lehet jó eredményt elérni. Ilyen szerszám használatánál mindig ügyeljen arra, hogy ne sértse meg az egymáshoz csatlakozó gipszkarton építőlemezek karton bevonatát. Melyek azok a kellékek, amelyekkel a végeredmény biztos kiváló lesz, illetve a munkavégzés sem válik nehézkessé és fárasztóvá?

Nos, először is kellenek vágószerszámok. Minden szakember szerszámos ládájában ott kell lapuljon a lemezvágó olló. A tartozékot fém tartóváz kialakításához lehet alkalmazni. Az egy milliméternél nem vastagabb lapokat könnyen elvághatja ezzel az ember. Nem hiányozhat még a vakszegecselő fogó, amivel a fémprofilok egymáshoz erősítése jóval könnyebb lesz majd.

Egyesek gondolnak a tapétavágó kés fontosságára is. Aki már használta ezt, tisztában van vele, hogy ez egy sokoldalúan bevethető kiegészítő, hiszen a kés állítható, illetve a pengék kicserélhetőek. A bemetszett gipszkarton lapokat egy egyenes él mentén eltörheti a szaki, ha arra van szükség.

A nehezebb munkák esetében igazán lényeges kelléknek bizonyulhat a fémfűrész. A fém és műanyag fűrészelésére, valamint fém tartóvázak kialakítására lett megtervezve ez az eszköz. Szintén a szakértőnél kell legyen a kézi körfűrész akkor, amikor speciálisabb feladatot kell végrehajtani.

Valamennyi famunkához és gipszkarton lapok elvágásához nagy segítség lehet egy nagyteljesítményű kézi körfűrész. Jó, ha a fűrésznek porelszívója van, mert akkor kevesebb a szálló por. Vannak olyan projektek, amikor szükség van a lyukfűrészre is. A lécek, 60 milliméternél nem vastagabb hengeres fák és hevederek darabolása szinte már gyerekjáték lesz a masinával.

Egyes esetekben pedig elengedhetetlen a rókafarkfűrész is. Mit kell erről tudni? Nos, a csőkilépésekhez, kapcsolódobozokhoz szükséges kör alakú kivágások bármilyen vastagságú lapon elkészíthetők rókafarkfűrésszel. A teljes precizitás érdekében nem lehet megfeledkezni a mérőeszközökről és mérőműszerekről. Természetesen a legfőbb kellék az alumínium beállító léc, amivel a fal- és mennyezetfelületek egyenességének ellenőrzése senkinek sem fog gondot okozni.

Címkék: