Ötödik éve hódít a CSOK

Ingatlan vásárlás kedvező feltételekkel

Egy pár életében a családalapítás rendkívül nagy felelősséggel járó lépés, így érthető, ha sokan ódzkodnak elindulni ezen az úton. Társadalmunkban kitolódik a gyermekvállalás, ugyanis később állapodunk meg, viszonylag későn jutunk el az állandó otthon megteremtésének vágyáig, mivel annyi impulzus ér minket a világból.

A 2015 óta igényelhető CSOK. A Családi Otthonteremtés Kedvezmény, ahogy a neve is mutatja, arra hivatott, hogy segítsen az otthonteremtésben, amikor készen állunk rá.

Az állam felismerte, hogy a mindennapi költségek mellett nagyon nehéz félretennünk a fizetésünkből, hát még, ha már egy vagy több gyermekről is gondoskodni kell.

Ezen lehetőség nélkül viszont lehetetlen saját lakást, házat vásárolni. A CSOK összege igazán magas, 10 millió forinthoz juthatnak így hozzá a családok, illetve a 10 vagy 15 millió forintos hitel, kedvezményes kamattal, aminek nagysága a gyermekek számának függvénye. A CSOK elnyerése persze nem jelenti azt, hogy abbahagyhatjuk a spórolást, hiszen ennél azért többe is kerülhet egy építkezés.