A szélvédő puhább, ezért sérülékenyebb

Egy váratlan koccanásos autóbaleset gyakran jár az autóüveg sérüléssel is. Legyen az a fényszóró vagy a szélvédő, valamilyen módon meg kell javítani. Ha nem történt konkrét üvegkár, akkor nagy szerencsénk van. Egy régi autó esetén érdemes lehet gyors polírozást igényelni, ha az üvegfelület karcos vagy matt.

A szélvédő javítás Budapest területén számos helyen elérhető az autouvegek.hu jóvoltából. Az autók üvegei jellemzően speciálisan edzett, minőségi üvegből készülnek, amelyek komoly biztonsági teszteken esnek át. Az üveg bár kemény, mégis könnyen sérül és törik. A mai autóüvegek sokkal időállóbbak, nem karcolódnak, jobban ellenállnak az esetleges kőfelverődéseknek. Viszont az UV sugárzás ádáz ellenségük. A szélvédő javítás Budapest városába ezt a problémát hivatott kezelni a polírozási munkamenet által. A szélvédő karcolódik a használat során.

A kőfelverődések, takarítás során óhatatlanul kisebb-nagyobb hibák keletkeznek. A polírozás következtében speciális wax kerül a felületre, ami hosszú ideig megőrzi a gyári minőséget. A szélvédő javítás Budapest városán kívül, országos szervizhálózaton keresztül is elérhető. A szélvédő technológiai és biztonsági okokból puhább szerkezetű, sajnos könnyebben is sérül, vagyis kisebb kőfelverődések, esetleg ágak komoly sérülést okozhatnak.

A szélvédő polírozás egy jó megoldás ennek javítására. A szélvédő polírozás ár tekintetében, nagyjából egységesen alakul országszerte, így a fenti weboldalon tájékozódhat azok mértékéről. A szakértők nem minden esetben javasolják a szélvédő polírozását, mivel néha rosszabb eredményt lehet elérni az optikai hibák miatt. A szélvédő polírozás ár szempontjából nem befolyásolja az elvégzendő munka minőségét, hiszen nem biztos, hogy indokolt azt elvégezni. Ha mégis sor kerül a polírozásra, azt csak garantált minőség vállalása mellett lehet. A szélvédő polírozás ár tehát mindig a biztos siker érdekében kerül meghatározásra. Az autótulajdonosok minden esetben jó minőségű munkát kapnak a pénzükért cserébe.