Tápkábel ár egyedi technológiával

tápkábel ár

Ismerős lehet az a helyzet, amikor zenehallgatás közben kellemetlen alapzaj, sustorgás vagy búgás hallatszik a háttérben. Ennek kiküszöbölésére számos lépést eszközölhetünk. A probléma általában a kábeleknél és csatlakozóknál keresendő. A tápkábel ár rendkívül széles skálán mozog. Szemezgethetünk a 10 000 Ft alatti termékek között, de az 50 000 Ft körüli tápkábel ár sem ritka. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a határ a csillagos ég a tápkábel ár tekintetében főleg, amikor már elérünk az 500 000 Ft-os nagyságrendig. Joggal kérdezhetnénk, hogy mi kerülhet félmillióba egyetlen darab kábelen.

A Neotech termékek csúcsát képviselő, kizárólag ezüst vezetőket tartalmazó NEP-1001 jelenleg ebben az árkategóriában rendelhető meg. A felhasznált anyagok és a gyártási technológiának köszönhetően, egyértelműen a tápkábelek zászlóshajójának számít, ami kifejezetten a maximalista audiofileknek készült, akik nem érik be akármivel. A szerényebb tápkábel ár egyáltalán nem azt jelenti, hogy például 30 000 Ft körül már nem is érdemes keresgélni. Éppen ellenkezőleg! A webáruházban rengeteg kitűnő változat található, amelyek eleget tesznek a felhasználók változatos igényeinek.

DAC kábel digitális lejátszókhoz

A digitális jeleket analóggá konvertálja a DAC lejátszó. Ennek érdekében nem árt, hogyha található rajta egy USB port, amivel összeköthetjük a laptopunkkal, telefonnal, hordozható lejátszóval vagy más egyéb digitális hangforrással. Ekkor kerül előtérbe a DAC kábel minősége, ami szintén nem elhanyagolható, hogyha a tökéletes minőségre törekszünk.

A digitális eszközökben, az elektronika miatt olyan zajok keletkezhetnek, ami jelveszteséget okozhat. Ez lehet a rosszul tervezett áramkörök vagy a „jitter“ miatt, ami időzítési hibák esetén szokott előfordulni. A DAC kábellel és lejátszóval az ilyesmi teljes mértékben kivédhető. Ezáltal a hanganyag sokkal testesebbé és részletesebbé válik. Viszont a DAC kábel, illetve a DAC lejátszó sem képes csodát tenni a 128 kb/s-os MP3 fájlokkal, ezért jobb a veszteségmentes PCM, FLAC, WAV vagy ALAC formátumokkal foglalkozni.

Címkék: