Új színárnyalatok a divatban

Talán mindennél fontosabb, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Ez azért ne annyira egyszerű, mint ezt az egy mondatot kijelenteni, vagy leírni. A belső jó érzés egy nagyon komplex dolog, sok sok összetevővel. Persze mindenki lelkiismeretére van bízva, hogy mitől lesz meg ez a jó érzése. A jó érzés egyik fontos külső eleme a ruha és a frizura. A divat, mindig is volt és lesz, minden társadalmi osztály körében.

A legolcsóbbtól a legdrágább márkákig, azért minden szezonnak megvan a maga újdonsága, hiszen a gyártást és a vásárlást is mozgatni kell. Azonkívül a divat, legyen az akár ruha, de a frizura is egy jó kis színfolt az emberek életében. Persze sokan eltúlozzák ezt is, mint oly sok mindent, de az egy másik cikk témája lehet egy másik blogon :-). Mindenesetre a főzés mellett, talán a divattal foglalkozó blogok az egyik legnépszerűbbek. A kínálat pedig szinte végtelen. Ha végignézzük akár az újságok, akár az interneten megjelent képeket, de bemehetünk egy üzletbe is, láthatjuk, hogy az utóbbi évek nagy jellemzői a színek. A formákban is van megújulás, de a színekben mindenképp.

Sokáig nem értettem, hogy bizonyos új színárnyalatú ruhák miért drágábbak, mint azok, amelyek már hosszú évek óta a piacon vannak. Aztán egy tv műsor kapcsán rájöttem, hogy a textilipar is folyamatosan állítja elő a színeket, azokat a lehetőségeket, hogy a szivárvány minél több árnyalatát meg lehessen jelentetni. Természetesen ennek ára van, hiszen magán az anyagokon használatos festék nem mindig olcsó.