Milyen előnyökkel bír a fátyolfólia?

fátyolfólia

A kertészkedés olyan tevékenység, amit érdemes nagy odafigyeléssel végezni. Hála a modern tudománynak, már vannak olyan kivételes kiegészítők, amik segítségével a növények könnyen megóvhatóak a különféle kárt okozó hatásoktól. Félre a permetszerekkel, mert itt a fátyolfólia, ami sokoldalúan bevethető. Tény, hogy a betegségektől nem óv, de a madarak, csigák és még a rovarok ellen is hatékony.

Továbbá, a túlzott napsugárzást is lecsökkenti, illetve a hirtelen lehűlésekkel szemben lett leginkább kifejlesztve. A fátyolfólia fény- és vízáteresztő, jó szellőzést biztosít így nem fog a termés befülledni. Gyakran helyezik az érzékenyebb fák koronájára is, amivel leginkább a kora tavaszi hidegkárok csökkenthetőek.

A fel-, illetve lehelyezése egyszerű. Amire viszont érdemes figyelni, az a stabil rögzítés, mert ennek hiányában könnyen elviheti a szél. Ha szeretné kitolni a vegetációs időszakot, illetve hamarabb elkezdeni a palántázást, akkor fektessen be a fátyolfólia beszerzésébe és álljon készen a csípős hajnalokra, amit a növényei biztosan meg fognak hálálni!

Címkék: