Category Építkezés

Trapézlemez, cserepeslemez és hullámlemez – Mik a különbségek?

cserepeslemez

Vannak olyan alternatív tetőfedő anyagok, mint a trapéz-, cserepes- és hullámlemezek, amik kiváló minőséggel örvendeztetik meg a használójukat. A hagyományos cserepekkel szemben, ezekről egyértelműen elmondható, hogy sokkal könnyebb velük a munka és még az élettartamuk is kiemelkedően magas. Tény, hogy a kezdeti időkben a lemeztetők első generációival szemben még gyakran felmerült az az ellenérv, hogy gyorsan tönkremennek. A víz és a fém nem igazán barátok.

Ahogy fejlődött a technológia úgy jelentek meg a sokkal kiválóbb termékek, amikre ez a kifogás már egyáltalán nem volt fogható. Ezért is érdemes megfelelő helyekről, például az aceltrapezlemez.hu oldalról vásárolnod. Amennyiben szeretnéd kicsit közelebbről megismerni a különféle fémlemezek tulajdonágait, akkor tarts velünk és tudd meg, hogy melyik terméktípus az, amelyik a leginkább megfelel a felmerülő igényeidnek!

Cserepeslemez, mint kiváló alternatíva

Ha eljött az ideje a tető átépítésének vagy csak szeretnél a már porladozó cserepektől megszabadulni, akkor érdemes egy igazán stílusos alternatíva után nyúlnod. A cserepeslemez ebből a szempontból egyszerűen kiváló. Általában 0,4 – 0,5 milliméter vastagságú hidegen hengerelt acélból készítik és különféle színekben kapható. A megnevezése nem véletlen, ugyanis megszólalásig hasonlít a formájában a hagyományos tetőfedő anyagokhoz. Ennél fogva, templomokon, műemlék épületek tetején is bármikor alkalmazható. Mindkét oldalát ellátják megfelelő felületvédelemmel. Az horganyzás révén pedig az élettartama sok 10 évre tehető.

Olvasd Tovább

A padlószőnyeg lerakása jó döntés lehet

A kellék fektetésénél nagyon oda kell figyelni a tisztaságra. A padlószőnyeg lerakása kellemes belső teret biztosít a szobában. Az ilyen terméknek különböző nagysága ismeretes és a vastagsága is változó.

Kiválasztásánál fel kell mérni milyen méretű kell a helyiségbe. Ezt meghatározhatja könnyedén, ha megméri a szoba szélességét, valamint a hosszát. A nyírt felületű daraboknál a szálirányra is figyelni kell, ez ha lehetséges a beáramló fénnyel azonos irányban fusson.

Olvasd Tovább

Az ablak csere többféleképp kivitelezhető

Hogyha nyáron azt tapasztalja, hogy túl meleg van, télen pedig borzasztóan hideg, akkor tenni kell ellene valamit! Az ablak csere ideje lassan eljön, hiszen a lakás azért nem tudja megtartani a megfelelő hőmérsékletét, mivel a nyílászárók rosszul szigetelnek.

Általunk az ablak csere sokkal könnyebb és igény esetén bontás nélkül is kivitelezhető. Ha a tökéletes eredményre törekszünk, akkor a bontással együtt kivitelezés igazán jó megoldás.

Olvasd Tovább

Mire használható a hőcserélő?

hőcserélő

Egy hőszivattyú hatékony működéséhez több mindenre is szükségünk van. Tökéletesen kell működjön a kompresszor, az elpárologtató, a ventilátorok és a szelepek. A finom elektronika kivételes műszaki megoldás eredményét képezi. A hőcserélő különösen fontos szerepet tölt be. Két külön áramlási térrel rendelkezik, amelyek ellentétes irányban mozgatják a vizet vagy a klímagázt. A forrasztott típusú, lemezekből álló modell préselt technológiával készül. Felhasználásához rozsdamentes elemeket használnak fel.

Olvasd Tovább

A digitális szobatermosztát tulajdonságai

szobatermosztát

A digitális termosztát használatával könnyebbé tudjuk tenni az otthonunk fűtési rendszerét. A termosztát gázkazánokhoz, klímaberendezésekhez is csatlakoztatható. Az üzembe helyezése nagyon egyszerű, nem igényel különösebb szakmai tudást sem. A digitális szobatermosztát beszereléséhez sem kell szakembert hívni. A hagyományos kijelzővel rendelkező termosztát helyett, azért jobb a digitális változatot választani, hiszen több funkcióval rendelkezik.

Olvasd Tovább

Melyik a jobb választás, az alumínium redőny vagy a műanyag redőny?

A címben említett kérdésre olykor nem egyszerű a válasz, ugyanis több redőny típus és azok variánsai közül választhatunk, amik nem csak megjelenésükben de a felhasznált alapanyagok tekintetében is különböznek egymástól. Ebből eredően más és más tulajdonságokkal rendelkeznek.

A leginkább elterjedt hagyományos és új típusú külső tokos műanyag redőnyök között is lényeges eltérések vannak az új típusú műanyag redőny javára, de ha a hőszigetelt alumínium redőnyt is figyelembe vesszük, aminek az élettartama és problémamentes használata, valamint a megbízhatósága a legjobb, akkor egyértelművé válik, hogy a hőszigetelt alumínium redőny az egyik legjobb választás.

Ha minőségről és időtállóságról van szó, akkor az esetek többségében az alumínium redőnyök győzedelmeskednek. Ezek a redőnyök ugyanis, a felhasznált alapanyaguknál fogva jobban ellenállnak a szélsőséges körülményeknek. Emellett jól is szigetelnek, ahogy a hő, úgy a zaj tekintetében is. A leeresztett redőnyök télen melegen, míg nyáron hidegen tartják az ingatlant. Megfelelő nyílászárókkal kombinálva pedig szinte tökéletes a hatás.

Ug...

Olvasd Tovább

Különféle profi szerelvények

Az elektronikai berendezések vagy a vízzel működő eszközök, csövek szerelése mindenképpen megfelelő szerszámokat kíván. Például a fürdőszobai zuhanyzók, csapok beüzemelése kisebb fajta tapasztalat nélkül elég zsákbamacskának tűnhet, a hozzá nem értő szemek számára. A zuhanyzók beszereléséhez szükségesek szerelvények, különböző szerszámok, csövek és egy szakember, aki mindent a megfelelő módon rögzít. Amennyiben profikkal végezteti el a munkát, akkor biztos lehet a minőségi végeredményben.

Olvasd Tovább

Ha jó tégla kell, akkor Dalos Tüzép!

Hogyan kezdjünk hozzá az építkezéshez, ha azt szeretnénk, hogy a munka minősége kifogástalan legyen? Első körben keressünk fel egy szakembert, majd az egyeztetés után vegyük meg az alapanyagokat. Ha jó tégla kell, akkor igényeljük a Dalos Tüzép segítségét, mert itt rengeteg fajtából lehet választani. A mesterrel, illetve a cég szakembereivel aztán megbeszélhetjük, hogy egészen pontosan melyik fajtát lenne érdemes választani. Ha jó tégla kell, akkor ne kössünk kompromisszumot, mert egy rossz döntés komoly következményekkel járhat a ház szempontjából. A megrendelés leadása előtt nemcsak ezen kell elgondolkodnunk, hanem azon is, hogy milyen ütemben szállíttassuk ki a kívánt alapanyagokat. Megállapodhatunk a Dalos Tüzéppel azzal kapcsolatban is, hogy egészen pontosan mikor érkezzenek meg az igényelt elemek. Ez a megoldás akkor is alkalmazható, ha jó tégla kell az építkezéshez. Azt feltétlenül meg kell még említeni, hogy a http://www.dalostuzep.hu/zsaluko-betonfalazo-elemek oldalon vásárolhatunk még zsaluköveket, illetve betonfalazó elemeket. Ezek lényegesen meg tudják könnyíteni az építkezés folyamatát.

Olvasd Tovább

A modern klímatechnika újításai

klímatechnika

Inverteres klímakészüléket érdemes vásárolni, ami több hasznos funkcióval is rendelkezik. Önelemzésre képes, így ha meghibásodás lép fel, akkor azonnal hibaüzenetként értelmezi és külső kijelzőjén kivetíti azt. Automatikus védelmi funkcióval is ellátták. Belső egységét állandó jelleggel felülvizsgálja. A modern klímatechnika újításának köszönhetően, a készülék automata újraindítás funkcióval van ellátva. Folyamatos működést biztosít a légkondicionáló készülék számára akkor is, ha az áramellátás szünetel. Kézi beavatkozás nélkül újraindítja önmagát.

Olvasd Tovább

Antik darabok és a modern bútorok közötti választás

Sajnos egy idő után minden bútordarab elhasználódik. Nincs ez másként az antik berendezési tárgyakkal sem. Bár ezek a termékek általában minőségi alapanyagokból, hozzáértő kezek munkája által születtek, de azért az évek múlása egészen biztosan nyomot hagyott rajtuk is. Egy idő után tehát érdemes az új és modern bútorok vásárlásába beruházni. Tény, hogy ez hatalmas stílusváltást jelent, de eredményesen lehelhetünk így életet bármelyik szobába. Az összkép a bútorok lecserélésével hamar megváltozik és ez egészen biztosan hatást gyakorol majd a tulajdonosokra is. Az előnyök szempontjából mindenképpen meg kell említeni, hogy a modern bútorok még nem repedeznek és egyáltalán nem fenyeget a polcok leszakadása vagy a zártörés veszélye sem, ez pedig sok bosszúságtól kímélhet meg mindenkit.

Olvasd Tovább