Category Férfi divat

Divat az alakformálás, a megfelelő öltözék is segít

Általában a nők azok, akik többet foglalkoznak az alakjukkal, ne gondoljuk azonban, hogy ez a probléma a férfiakat elkerüli! Jó megoldásnak tűnik egy photoshop program, ez a valóságban viszont sajnos nem segít. Az alakformálás hagyományos eszközei a testmozgás, az edzések, melyek viszont nem gyors, vagy azonnali megoldások. Ha azonnal eredményt akarunk, a divat eszközeit célszerű okosan alkalmaznunk. A megfelelő méret kiválasztása is sokat tehet a pocak eltűntetése érdekében, optikailag könnyen lefaraghatunk néhány kilót. Az egy számmal kisebb méret pont azokra a helyekre fogja a figyelmet felhívni, melyeket elrejteni szeretnénk. A férfiak többsége a pocakját szeretné kisebbnek láttatni, az egyenes ...

Olvasd Tovább

Férfi divat – 2014

Amikor divatról beszélünk, az emberek legtöbbje a női divatra gondol, de hát mi van a világ másik felével, a férfiakkal ? Persze a divat elsősorban a nőkről szól, de felüdülés látni egy ízlésesen, jól öltözött férfit, akit nem egy hozzá közelálló hölgy öltöztet. A férfiak általában funkcionálisabb lények, mint a nők, tehát kevesebb időt fordítanak külsejük esztétikai kinézetével. Ezen kívül, nagyon sok férfi nem tud azonosulni, a mai lányos fiúk által képviselt divattrendekkel. De akkor nézzük, mi lehet a megoldás. Talán az első, hogy legyen tisztában azzal, hogy mit szeretne, avagy milyen stílust tud magán elképzelni.

Olvasd Tovább

Férfi divat az egyéniséghez igazítva

Mi férfiak, az öltözködésünkkel elsősorban saját igényeinket, kényelmünket kívánjuk szolgálni, viszont az éppen aktuális divat hatása alól sem akarjuk kivonni magunkat. Ma már nemcsak a nők, hanem a férfiak is előszeretettel választanak a divatos holmikból, a férfi divat alapvető darabjai közül. Egy öltöny sok esetben tökéletes választás, akár egy komolyabb társadalmi, családi eseményről van szó, vagy alkalmas viselet akkor is, ha ezt a munka megkívánja. Akik nem igazán kedvelik ezt a viseletet, azok is biztosan rendelkeznek egy sötétebb és egy világosabb, vagy egy vékonyabb és egy melegebb változattal, szükség esetére. A férfi divat alapvető darabjai közé tartozik a nyakkendő, amiből általában több mutatós darab is található egy férfi ruhatárában. Sokan úgy tartják, hogy a nyakkendő ajándéknak is praktikus, főként, ha jól ismerjük a megajándékozott ízlését. Az elegáns cipő és egy túrabakancs sem hiányozhat a férfi divat alapvető darabjai közül. Persze a kényelmes, laza ruházat szélesebb körben használható, mint egy...

Olvasd Tovább

A férfi és női divat színei

A világ különböző részein más más stílusú ruhákat hordanak az emberek, de a mai globalizált világban azért vannak közös trendek. Ezeket főleg a nagy divatházak diktálják, akik a szezonális kollekciókkal mindig hoznak valami újat a régiek mellé. Természetesen ezt a tömeggyártás is követi, hiszen enélkül az egész nem érdekes.

Igaz, hogy ezek a divatirányzatok elég széles körben mozognak, hiszen inkább formák, anyagok, színek határozzák meg. Sajnos a ruhák tömegtermelésében egyre kevesebb a természetes anyag, ami bizonyosan olcsóbbá teszi a készruhákat, és bizonyosan nem hat jól az ember egészségére, hiszen a bőr a legnagyobb légző felülete testünknek amin keresztül a nap huszonnégy órájában, optimális esetben harminchat fokon lélegzi be a kipárolgó műanyagot.

Olvasd Tovább

A Dolce Gabbana rövid története

Ki ne hallott volna már a Dolce Gabbana divatóriásról, aki évről-évre egyre több ruhakölteménnyel kápráztatja el a divat rajongóit? Természetesen mindenki hallott a cégről, a történetét azonban csak kevesen ismerik. A Dolce Gabbana természetesen egy olasz divatház, amit Milánóban alapítottak még 1985-ban. A cég alapvetően nem mondható történelminek, mint jó néhány olasz ruhagyáros, az azonban kétségtelen, hogy az évtizedek alatt nagy sikereket futott be. A céget két divattervező Domenico Dolce és Stefano Gabbana alapította. A céget a hazai emberek nagy része a ruháik lévén ismeri, azonban a kínálatuk nem kizárólag a ruhaneműkre terjed ki.

Olvasd Tovább

A legvonzóbb Armani férfi divat kollekció

A divat szakmában az a szokás, hogy hónapokkal a szezon előbb megmutatják, hogy mi lesz trendi a következő időszakban. Így idejében el tudjuk dönteni, hogy mit veszünk magunkra a hidegebb napokon, hogy ne maradjunk slamposak. A lányoknál komoly fejtörést okoz, de a férfiakat sem hagyhatjuk figyelmen kívül. A 2013-as őszi férfi divat nagyban meghatározza a kabátok, zakók típusát. Nem szabad megfelejtkezni a pulóverek és ingek szabályvonalairól. A dzsekik közül érdemesebb nagyobb figyelmet tekinteni a bőrből készült Armani kabátokra is. A farmerek kopottsága megfelelő, és alapanyaga tartós és kényelmes.

Olvasd Tovább

2013-as férfi frizurák

Tudományos tényezőkkel kimutatható, hogy a férfiak haja sokkal gyorsabban és sűrűbben nő, mint a nőknek. Így némi irigységgel kell a férfiakra gondolni, akik számára a hajápolás is sokkal egyszerűbb. A férfi frizurák között a legnépszerűbbek a zselézett, tüsi rövidre vágott vagy hosszan, lazán engedve. A fodrász mindig a férfi segítségére siet, aki meghatározza, hogy mi illik a leginkább stílusához. A férfi divatról sem szabad megfelejtkezni. A kettő nagyon szorosan egybefonódik. A férfiak nagyon szeretnek tusfürdővel hajat mosni. A célnak megfelel, viszont rossz ötletnek számít. A férfi haja gyengédebb gondoskodást igényel. A számukra kifejlesztett samponokhoz kell nyúlni. Napi használatra alkalmas termékeket kell használni.

Olvasd Tovább

Női és férfi divat trendek 2013

A 2013-as divat trendekkel érdemes lépést tartani, mert mindenki szeret a legújabb irányelvek szerint kinézni. A divatdiktátorok mai napig arra törekednek, hogy minél változatosabb világot teremtsenek maguk köré. Az elegáns kidolgozásoktól kezdve egészen a merészebb vonalakig, mindennel találkozhatunk. Visszatekintve elmondhatjuk, hogy az elmúlt évek női divat trendje változott a legtöbbet. A csajos frizura és a csábító sminkek mellett hódít a letisztult elegancia. De a férfiakról sem felejtkeztünk meg. A 2013-as férfi divat áttanulmányozása után arra a következtetésre kell jutni, hogy nagy hangsúlyt fektettek a különböző kiegészítőkre. A trendelőrejelzése szerint a férfi frizura kialakítása fogja megadni az alaphangot. A harsány színek mellett megjelennek a pasztel változatok is. Különleges alkalmakra férfias öltözködést ajáljuk, amit azért a mindennapokba is hangsúlyozni lehet. Egyszerre sármos, vonzó és elegáns. A divat trendek ugyanúgy vonatkoznak a cipőre is. Nem mindegy, hogy milyen évszakban mit és mivel veszünk fel.

Olvasd Tovább