Category Szolgáltatás

Utaznál, de nem tudod hova? – Ismerd meg az ultra last minute utazást!

ultra last minute török utak

A last minute szállások és utazások ára azért kedvezőbb, mert így a szolgáltató ki tudja adni azokat az utazásokat is, amiket teljes áron nem sikerült értékesítenie. Időnként használják az ultra last minute kifejezést is, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy szinte azonnal indulni kell az útra, amit nem mindenki tehet meg, de aki mégis, az a megszokott last minute utak áránál is kevesebbért nyaralhat.

Ilyen árakra számíthatsz például ultra last minute török utak esetében. Érdemes megtekintened a kínálatot, hiszen ennek köszönhetően rendkívül kedvező áron eljuthatsz Törökországba. Nagyon szép helyek vannak például Anatalyán, Alanyán, Kemeren vagy Beleken.

Olvasd Tovább

Szürkehályog ellen mi a jó megoldás?

Szürkehályog

A cataracta nevű szembetegség nagyon sok embert érint hazánkban és sajnálatos módon, ennek gyógyítására nincs gyógyszeres kezelés, sem non-invazív gyógymód, hanem kizárólag műtéti út hozhat eredményt. Mivel az állami intézményekben rendkívül hosszú várólista van, így sokan választják a magánrendelőket, mint például azt, ahol dr. Nagymihály Attila praktizál. Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista szerint a szürkehályog ellen csak a műtét jelenthet megoldást.

A cataracta beavatkozás esetén, a páciensek választhatnak trifokális, nyújtott fókuszú vagy egyfókuszú, más néven monofokális műlencsék közül. Ezek mindegyike kombinálható cilinderes korrekcióval is, szükség esetén. Ha valaki a trifokális lencsét választja, akkor távolra, középtávolságra, valamint közelre egyaránt képes lesz jól látni. Viszont annak a páciensnek, akinek nehezebben megy a neuroadaptáció, még trifokális műlencse mellett is szüksége lehet kisdioptriás munkaszemüvegre monitortávolsághoz.

Olvasd Tovább

Kinek és mire való az online PR cikk megjelenés?

PR cikk megjelenés

Az utcán sétálva, jóformán bármerre nézel, azonnal a szemed elé fog kerülni egy jól kivehető reklám. A modern gazdaság éltetője a különféle termékek és szolgáltatások szüntelen előállítása és értékesítése. A piac ilyen formában már régen túlment egy egészségesnek nevezhető határon, ami régen még csak a felmerülő igények kiszolgálását jelentette. Ez volt az alapvető kereslet-kínálat viszony közötti egyensúly. Már egy jó ideje a célzott reklámkampányok révén egyszerűen vágyat teremt bizonyos termékek iránt.

A trend tehát nemcsak abból áll, hogy kielégítse a felmerülő keresletet, hanem azt megteremti magának, gyakran úgy, hogy már mögötte ott van az adott árucikk. A marketing tehát kiváló stratégia, amennyiben valakinek van egy remek ötlete és szeretne betörni vele a piacra. Az online térben minden kicsit bonyolultabban működik. Egyetlen plakát kihelyezése, néhány szórólap eljuttatása a célközönséghez közel sem elég. Az internet korában szó szerint házhoz kell menni és célzottan megfelelni a kívánalmaknak.

Olvasd Tovább

Kötelező adatszolgáltatás a vendéglátásban: Kiket érint?

NTAK adatszolgáltatás

Az üzleti világban nincs kegyelem. Az erősebb életben marad, a gyengébb pedig elbukik. Sajnos szigorú szabályok szerint működik a piaci rendszer, aminek a buktatóival érdemes tisztában lenni egy új cég indítása során. Természetesen mindig jöhetnek be ágazatokra vonatkozóan könnyítések az idők során, de ugyanúgy jogszabályokkal is nehezíthetik a boldogulást. Sajnos, ezek ellen nincs nagyon mit tenni, ezért muszáj alkalmazkodni. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a legtöbb rendelet célja kevésbé az, hogy az üzletvezetők életét megkeserítse.

Az online pénztárgépek bevezetése remek példa erre. Az NTAK ugyanúgy idetartozik. Az MTÜ által működtetett digitális adatgyűjtő program azért született meg, hogy valós időben lehessen értékelni a beérkező statisztikai adatokat. Ezzel lehetőség nyílik az ágazat fehérítésére, a finanszírozások kiosztásának célirányosítására, az országok közötti versenyképesség növelésére és a hosszú időszakra vonatkozó tervek készítésére. Első körben a szálláshelyek kerültek a célcsoportba.

Olvasd Tovább

Nyugdíjbiztosítás kötés: minden tudnivaló egy helyen

nyugdíjbiztosítás kisokos

Az idősebb korosztály tagjai szerint, a fiatalok nem igazán foglalkoznak időskori anyagi biztonságuk megteremtésének gondolatával, de ez nem így van. Sok aktív fiatal tisztában van azzal, hogy az állami nyugdíjra nem érdemes alapozni, ezért célszerű valamilyen öngondoskodási formában gondolkodniuk, de sajnos ezekről kevés ismereteik vannak. Ha további kérdéseid lennének, akkor itt a Grantis nyugdíjbiztosítás kisokosa! Megéri informálódnod a lehetőségekről, mert ahhoz, hogy elérd az előre meghatározott céljaidat, a megfelelő tájékozódás elengedhetetlen, mert ma már óriási választék van ezekből a szolgáltatásokból.

Az időskori öngondoskodás egyik legkiválóbb eszköze a nyugdíjbiztosítás. Nem kérdéses, hogy minél előbb elkezded megtervezni a megtakarításaidat, annál biztosabb, hogy anyagi gondok nélkül telnek majd a nyugdíjas éveid. Komoly kihívásokkal szembesül a magyar társadalombiztosítási rendszer, az elöregedő korfa veszélyezteti a nyugellátás struktúráját is.

Olvasd Tovább

Kockázatok, amikre nem terjed ki a kötelező biztosítás: ezekről érdemes tudnod

Biztoshely biztosítási portál

A KGFB alapvető fontosságú minden autótulajdonosnak, azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez a biztosítás nem minden esetben nyújt teljeskörű védelmet. Sok olyan kockázat van, amelyeket nem fedez és ezek ismerete nélkülözhetetlen a biztonság szempontjából. Erre is kitér részletesen a Biztoshely biztosítási portál. Itt az érdeklődők széleskörű információkat találhatnak az ügyintézéssel kapcsolatosan. A kötelező biztosítás alapvetően a harmadik félnek okozott károkra terjed ki, más szóval, ha a biztosított járművel baleset történik, akkor a károsult félnek a cég fedezetet nyújt.

Fontos megemlíteni, hogy a KGFB nem fedez olyan károkat, amiket a járművezető saját magának okoz. Tehát, ha például parkolás közben megsérül az autó vagy ellopják, ezekre az esetekre a fedezet egyáltalán nem nyújt garanciát. Az ilyen károk esetén CASCO biztosításra van szükség, ami kiegészíti a kötelezőt és nagyobb védelmet garantál. A természeti katasztrófák vagy a szándékos rongálás okozta károk szintén olyan helyzetek, amelyeket nem foglal magába.

Olvasd Tovább

Fogpótlás többféle módszerrel

fogpótlás

Manapság számos módszer áll rendelkezésre a rágócsontok hiányosságának a betöltésére. A fogpótlás által elérheti, hogy újra önbizalomtól duzzadóan nevessen. Ahhoz, hogy a beavatkozás a lehető legsikeresebb legyen, meg kell találni azt az eljárási módot, ami a páciensnek a legelőnyösebb és a legkényelmesebb.

Koronákból, kivehető és beültethető megoldásokból nincs hiány a szakmában. Az előbbiekkel kapcsolatban meg kell említeni, hogy elszíneződés vagy sérült, töredezett zománc esetén jelentenek jó megoldást.

Olvasd Tovább

Az online bankkártyás fizetés lépései

online bankkártyás fizetés

Az internet berobbanásával, valamint a számítástechnikai rendszerek fejlődésével hatalmas átalakulás történt a gazdasági szektorokban ugyanúgy, mint a hétköznapokban. Az okostelefonok tovább fokozták ezt a folyamatot, hiszen már nem kell külön leülni egy számítógép elé és billentyűzetet, valamint egeret ragadni, mert bőven elég csak benyúlni a zsebbe és kivenni az intelligens kütyüt, aminek képernyőjén minden elintézhető. Ilyen formában kapcsolódik össze az online tér a valósággal.

A számlák befizetése, banki átutalások és még a vásárlás is egyszerűen elvégezhető egy kényelmes fotelből. A webáruházak korában, mind a vevőknek, mind az eladóknak fontos, hogy a számlakiegyenlítés gyorsan, egyszerűen és biztonságosan történhessen. Ehhez már minden szoftveres háttér biztosított, csak tudni kell, hol található meg. Az online bankkártyás fizetési módok beállításáról a novopayment.hu weboldalon olvashatsz bővebben.

Olvasd Tovább

Nyugdíjpénztár vagy nyugdíjbiztosítás? Előnyök és hátrányok

Grantis nyugdíjpénztár

A változatosság gyönyörködtet – szokták mondani. Ez sok dologra nézve igaz, amelyek között megemlíthetőek a különféle befektetési alapok. Az anyagiak komoly jelentőséggel bírnak az emberek életében. A pénz határoz meg számos dolgot, amit muszáj szem előtt tartani. Sajnos sokan vannak abban a helyzetben, hogy többnyire fizetéstől-fizetésig osztják be azt a keveset, amijük van, de amennyiben esély kínálkozik félretenni, akkor megéri azt mielőbb elkezdeni és lehetőség szerint célirányosan végezni.

A Grantis nyugdíjpénztár méltán népszerű a megtakarítások sorában. Jogos kérdés, hogy megéri-e erre költeni vagy a nyugdíjbiztosítás hoz többet a jövőbe tekintve? A válasz egyszerűen annyi, hogy attól függ. Mindenkinek más elképzelései és igényei vannak, ezért nincs általános recept, mert akkor mindenki azt követné és a kedvezőtlenebb ajánlatok kihullanának a sorból. A nyugdíjpénztár más előnyökkel rendelkezik, mint a biztosítás, de ez még korántsem jelenti azt egyértelműen, hogy minden létező szempontból ideálisabb.

Optim...

Olvasd Tovább

Minek köszönhető az okos napelem sikere?

okos napelem

A megszokott napelemes rendszerekben a panelek sorokba vannak rendezve. A sztring néven is ismert kialakítás egyik hátránya, hogy ha valamelyik panel meghibásodik, esetleg a szennyeződés vagy árnyék miatt nem tud rendesen működni, akkor az egész sor funkcionálására kihat. A probléma megoldása érdekében egyre többen döntenek az okos napelem mellett, amelyik egy forradalmi technológiára épül. A titok az intelligens inverter használatában rejlik, amelyik a fent említett problémák esetén is tökéletes működést garantál. Nem kell aggódni a teljesítmény miatt, ha esetleg nem megfelelő a tető tájolása vagy épp több tájolással kell számolni.

Akkor sincs gond, ha egy fa vagy kémény beárnyékolja a napelemeket, esetleg valamelyik okos napelem panel nem termel rendesen. A technológia lényege, hogy ezeket a problémás vagy negatív tényezőket minimalizálja. Az okos napelem révén, aminek a központi elve a korszerű inverter, akár 20%-kal is több energiát lehet termelni, mint egy hagyományos rendszerrel. Óriási előny, hogy minden egyes elem termelését egyenként nyomon követheti a tulajdonos az interneten, vagy egy speciális applikációnak köszönhetően.

Olvasd Tovább