Szürkehályog ellen mi a jó megoldás?

Szürkehályog

A cataracta nevű szembetegség nagyon sok embert érint hazánkban és sajnálatos módon, ennek gyógyítására nincs gyógyszeres kezelés, sem non-invazív gyógymód, hanem kizárólag műtéti út hozhat eredményt. Mivel az állami intézményekben rendkívül hosszú várólista van, így sokan választják a magánrendelőket, mint például azt, ahol dr. Nagymihály Attila praktizál. Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista szerint a szürkehályog ellen csak a műtét jelenthet megoldást.

A cataracta beavatkozás esetén, a páciensek választhatnak trifokális, nyújtott fókuszú vagy egyfókuszú, más néven monofokális műlencsék közül. Ezek mindegyike kombinálható cilinderes korrekcióval is, szükség esetén. Ha valaki a trifokális lencsét választja, akkor távolra, középtávolságra, valamint közelre egyaránt képes lesz jól látni. Viszont annak a páciensnek, akinek nehezebben megy a neuroadaptáció, még trifokális műlencse mellett is szüksége lehet kisdioptriás munkaszemüvegre monitortávolsághoz.

Ahhoz, hogy tökéletes döntést hozhassunk, tudni kell, hogy a nyújtott fókuszú lencsék távolra és középtávolságra adnak kiváló látásélményt, azonban közelre továbbra is szükség lesz olvasószemüveg használatára. A monofokális műlencsék pedig egy bizonyos fókusztávolságra (távolra) képesek biztosítani az éleslátást. A többi távolságra továbbra is használnia kell a páciensnek dioptriás szemüveget. Természetesen, a műlencse kiválasztásában segít a szakorvos minden páciensnek.

Célszerű, ha dr. Nagymihály Attila szemész szakorvost keressük fel a problémával, mert már több mint 10 000 sikeres szürkehályog műtéten van túl. 25 évnél is hosszabb sebészeti gyakorlattal rendelkezik a doktor úr. A cataracta műtétek során nemcsak az a célja, hogy a beteget megszabadítsa a szürkehályogtól, hanem az is, hogy a beavatkozás után a páciens látása, az adottságaihoz mérten a lehető legjobb legyen. Az operációkra magán egészségügyi központban kerül sor, így mindkét szemet egy napon műti, a betegnek nem kell várnia a másik szem kezelésére.

Címkék: