Nyugdíjpénztár vagy nyugdíjbiztosítás? Előnyök és hátrányok

Grantis nyugdíjpénztár

A változatosság gyönyörködtet – szokták mondani. Ez sok dologra nézve igaz, amelyek között megemlíthetőek a különféle befektetési alapok. Az anyagiak komoly jelentőséggel bírnak az emberek életében. A pénz határoz meg számos dolgot, amit muszáj szem előtt tartani. Sajnos sokan vannak abban a helyzetben, hogy többnyire fizetéstől-fizetésig osztják be azt a keveset, amijük van, de amennyiben esély kínálkozik félretenni, akkor megéri azt mielőbb elkezdeni és lehetőség szerint célirányosan végezni.

A Grantis nyugdíjpénztár méltán népszerű a megtakarítások sorában. Jogos kérdés, hogy megéri-e erre költeni vagy a nyugdíjbiztosítás hoz többet a jövőbe tekintve? A válasz egyszerűen annyi, hogy attól függ. Mindenkinek más elképzelései és igényei vannak, ezért nincs általános recept, mert akkor mindenki azt követné és a kedvezőtlenebb ajánlatok kihullanának a sorból. A nyugdíjpénztár más előnyökkel rendelkezik, mint a biztosítás, de ez még korántsem jelenti azt egyértelműen, hogy minden létező szempontból ideálisabb.

Optimális, ha bizonyos feltételek kerülnek előtérbe. Ebből kiindulva kell döntened, miszerint ez biztosan kiszolgálja az elvárásaidat vagy sem. A nyugdíjpénztárról ami biztosan elmondható, hogy kellően rugalmas. A biztosításnál többnyire csak a nyugdíjkorhatár elérésekor férhetsz hozzá a megtakarításhoz, ellenben a nyugdíjpénztár 10 évet kér, amíg nincs pénzkivétel, majd ezt követően szabadabb a kezelése. Természetesen ez eredményezheti azt, miszerint idő előtt feléled a tartalékokat, tehát ezt sem lehet egyértelműen előnynek vagy hátránynak tekinteni.

Olcsó konstrukció, ami kedvezőbb befizetéseket nyújt. Adójóváírással lehet kalkulálni, ami gyarapítja az alapot. A pénztárba betett összegekről szakemberek gondoskodnak, ezért nincs igény külön befektetői ismeretekre. A grantis.hu weboldalon részletekbe menően megtalálod a pontos leírásokat a kétféle befektetési opcióra vonatkozóan. A választás a kezedben van, de mindenképpen konzultálj a szakértőkkel, mert így növelhető a siker aránya a megtakarítások tekintetében és a cél a biztonság, a nagy tőke felhalmozása!