Kockázatok, amikre nem terjed ki a kötelező biztosítás: ezekről érdemes tudnod

Biztoshely biztosítási portál

A KGFB alapvető fontosságú minden autótulajdonosnak, azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez a biztosítás nem minden esetben nyújt teljeskörű védelmet. Sok olyan kockázat van, amelyeket nem fedez és ezek ismerete nélkülözhetetlen a biztonság szempontjából. Erre is kitér részletesen a Biztoshely biztosítási portál. Itt az érdeklődők széleskörű információkat találhatnak az ügyintézéssel kapcsolatosan. A kötelező biztosítás alapvetően a harmadik félnek okozott károkra terjed ki, más szóval, ha a biztosított járművel baleset történik, akkor a károsult félnek a cég fedezetet nyújt.

Fontos megemlíteni, hogy a KGFB nem fedez olyan károkat, amiket a járművezető saját magának okoz. Tehát, ha például parkolás közben megsérül az autó vagy ellopják, ezekre az esetekre a fedezet egyáltalán nem nyújt garanciát. Az ilyen károk esetén CASCO biztosításra van szükség, ami kiegészíti a kötelezőt és nagyobb védelmet garantál. A természeti katasztrófák vagy a szándékos rongálás okozta károk szintén olyan helyzetek, amelyeket nem foglal magába.

A jogi költségek és bírságok, amelyek balesetek vagy szabálysértések következményeként keletkeztek, szintén nem tartoznak bele a fezedet körébe. A Biztoshely biztosítási portál számos előnyös alternatívát kínál a felhasználóknak. Az egyik legfontosabb szolgáltatása, hogy lehetővé teszi a különböző biztosítók ajánlatainak összehasonlítását, így mindenki a legmegfelelőbb ajánlatra csaphat le. Ez a funkció különösen hasznos a biztosítási piac komplexitása és az ajánlatok sokszínűsége miatt, ahol gyakran nehéz lehet a legjobb döntést meghozni.

Továbbá, meg kell említeni, hogy a KGFB nem nyújt fedezetet olyan helyzetekre, mint a versenyeken vagy szervezett autós eseményeken bekövetkező balesetek. Ezen kívül, nem térít meg bizonyos károkat, amelyek a jármű nem rendeltetésszerű használatából erednek. A terepen való közlekedés során is adódhatnak váratlan helyzetek, vagyis történhetnek szerencsétlenségek. Az efféle típusú károk nem feltétlenül esnek a kötelező biztosítás hatálya alá.