Nyugdíjbiztosítás kötés: minden tudnivaló egy helyen

nyugdíjbiztosítás kisokos

Az idősebb korosztály tagjai szerint, a fiatalok nem igazán foglalkoznak időskori anyagi biztonságuk megteremtésének gondolatával, de ez nem így van. Sok aktív fiatal tisztában van azzal, hogy az állami nyugdíjra nem érdemes alapozni, ezért célszerű valamilyen öngondoskodási formában gondolkodniuk, de sajnos ezekről kevés ismereteik vannak. Ha további kérdéseid lennének, akkor itt a Grantis nyugdíjbiztosítás kisokosa! Megéri informálódnod a lehetőségekről, mert ahhoz, hogy elérd az előre meghatározott céljaidat, a megfelelő tájékozódás elengedhetetlen, mert ma már óriási választék van ezekből a szolgáltatásokból.

Az időskori öngondoskodás egyik legkiválóbb eszköze a nyugdíjbiztosítás. Nem kérdéses, hogy minél előbb elkezded megtervezni a megtakarításaidat, annál biztosabb, hogy anyagi gondok nélkül telnek majd a nyugdíjas éveid. Komoly kihívásokkal szembesül a magyar társadalombiztosítási rendszer, az elöregedő korfa veszélyezteti a nyugellátás struktúráját is.

Továbbá, a várható élettartam növekedése, valamint a gyermekvállalási kedv esése miatt, a folyamatosan csökkenő számú aktív dolgozóknak egyre nagyobb mértékű járulékot kell kitermelniük. A Grantis leírásában olvashatjuk, hogy az időskori megtakarítások kapcsán a kiszámíthatóság az elsődleges elvárás. Ez teljesen érthető, de egyéb tényezők is fontos szerepet játszanak. Egyes esetekben, a személyes preferenciák nagyon sokat nyomnak a latban. A nyugdíjbiztosítás egyik legfőbb előnye, hogy az anyagi biztonság megteremtése mellett, egy kockázati biztosítást is tartalmaz.

A haláleseti fedezet mellett, a védelem köre tovább bővíthető különböző kiegészítő szolgáltatásokkal. Első lépésként meg kell határoznod, hogy a két fő típusú nyugdíjbiztosítás közül melyik lesz számodra optimális. A garantált hozamú nyugdíjbiztosítás egy, a szerződéskötéskor előre meghatározott mértékű kamatot fizet. A befektetési egységekhez kötött konstrukciónál Te határozhatod meg, hogy milyen eszközalapba kerüljön a pénzed, így a választásodtól függ, hogy mennyi pénzt hoz a nyugdíjbiztosításod.