A nevetés a lényege mindennek

Az élethez minden hozzátartozik, a fájdalom, a kín, a megpróbáltatás, de ugyanúgy boldogság is. Ezekhez mérten, az ember hangulata ingadozó, egyszer fent, egyszer lent. Tudományos felmérések bizonyították, hogy a nevetés olyan jótékony hatással van az ember közérzetére, hogy azt semmilyen gyógyszeres kezelés nem pótolhatja.

Egy teljes erőbedobásos nevetés olyan vegyi anyagok termelését serkenti a szervezetben, aminek hatása vetekszik az ópium hatásával. Ezen enzimek termelése egy összetett reakciót váltanak ki, csökkentheti a gyomor és bélpanaszokat, enyhíthetnek egyes fejfájási tüneteken.

Tudományos statisztikai adatok, felmérések alátámasztják, hogy akik boldogan élnek és szívből tudnak nevetni, azok sokkal jobban alszanak, kipihenten ébrednek reggel. Ez egy boszorkánykör. Tudjuk, hogy aki nem alszik, nem pihen, reggel morcosan ébred és egész nap ilyen marad. Érdemes ezt a boszorkánykört megszakítani a nevetéssel. Olvasson vicceket, nézzen komédiás filmeket, esetleg keressen vicces képeket az interneten. A nevetés a lényege mindennek!